fredag 23 augusti 2013

Senaste nytt från Dr Thomas

Ringde min bröstsköterska Maggan idag. Veckan har varit jobbig som sagt med en mage som bara fortsätter svullna och göra ont. Utlovat samtal från en ny läkare jag blivit tilldelad kom aldrig eftersom läkaren själv varit tvungen att sjukskriva sig... Natten till idag var extra smärtsam, jobbig och ångestladdad. Ringde in till Maggan på tfntiden och förklarade att jag var orolig och stressad och hade ont OCH att magen bara fortsätter växa i omfång... Hon tog mig på allvar, som alltid och tog ett samtal med jourläkaren  på avdelningen. Jag fick komma in där kl 14:30 i eftermiddags. Johan, klippan, löste tröskningen och vagnkörandet m.m. och kom med in.

Efter lite fördröjning (och efter att ha varit via provcentralen och lämnat nya akuta blodprover hos en riktigt olycklig häxan surtant) fick vi då äntligen komma in till Dr Thomas. En ny, men väldigt trevlig bekantskap. Norskättad specialistläkare som verkligen tog våran oro på allvar och pratade, frågade, undersökte och var seriös men avslappnad. Syster Maggan, klippan, satt också med hela mötet. Läkaren trodde på två scenarior i nuläget som uppsvullnaden och smärtan berodde på, antingen vätskeansamlingar i runt i buken eller förstoppningar. Röntgen ska göras för att utreda närmre. Jag fick om jag ville bli inlagt på en gång och avvakta en aktutid på röntgen för vidare behandling, eller åka hem med förmaning om att höra av mig om det blev värre och komma tillbaka till på måndag för röntgen. I vilket fall skulle han informera ronden och diktera ner vårt möte så om jag ringer i helgen, när som helst, så ska det vara enkelt för personalen att veta varför jag ringer. Kändes superbra! Hellre sova hemma i lugn och ro och hålla mig sysselsatt, än att lägga mig där inne när det inte riktigt helt är nödvändigt. Han tog en massa andra prover och hade mycket information och kunskap att delge. Kändes verkligen bra att vi fick komma in och träffa honom! Bara att andas ut och avvakta nästa vecka.  Med ett avskedsord från både Thomas och Maggan att inte vara så orolig över att ta mina värktabletter...firar nog med en dubbeldos morfin i kväll och lägger mig tidigt! Älskar svensk sjukvård när den är så här kompetent och ärlig och vårdande!!!

Skulle kanske hellre fira med ett glas rött ihop med min älskling, dock sitter han på tröskan och inget vin har vi hemma så kan inte ens ta mig ett glas i min ensamhet.... Lyxproblem!

Inga kommentarer: