fredag 9 november 2012

I bubblan i Danmark

Familjen har tagit sig till NordJylland till trakterna av Skagen. Vi kom igår med färja från Göteborg. Vi bor på ett "ferieland" i ljus och härlig stuga vid stranden. Inne på själva centret finns äventyrs bad, spaanläggning m romerskt bad, bowlingbanor, gympasalar, gym, lekland, restaurang, pub och affär. Det mesta alltså! Inte långt härifrån m bil når vi NordsjöAkvariet i Hirtshals, själva toppen av Jylland (Skagen) och byn Aalborg. Flera lagom utflykter. Vi småstartade lite igår genom att köra lite sightseeing från färjan och hit i väntan på incheckning, åt ett traditionellt och å så gott smørrebrød på ett hak i Hirtshals.



Alex är helt superspeedad av alla semestermöjligheterna som står tillbuds. Ångrar faktiskt lite att jag visade och berättade så mkt som gjorde innan avfärd... Han kunde knappt sova något på hotellet i Göteborg natten till torsdag eftersom han såg så mkt fram emot allt som skulle hända.
Helt svettig efter lekland i går e.m. efter ankomst gick vi ner i bowlinghallen. Trodde han helt skulle krascha där av trötthet men han höll ihop och vi rullade klot som bara den :-) Pizza med hem till stugan och sen tvärslockna han i sängen.

Den här veckan började annars med en riktig genomkörande på sjukan. Kontraströntgen av torso och buk, en halvtidsuppföljning då jag nu tagit mig igenom hälften (nästan) av de planerade cellgiftsomgångarna. Efter röntgen var det Onkologen och behandling. Fick skjuta på förra veckans beh p.g.a, febern. Det tar på krafterna med en sån dag, men Johan var med och hundarna i bilen så det blev trots allt en dag med gemensam lunch ute och hundpromenad/hundträning tillsammans.

Vet att ni är många som engagerat er i frågan om sköterskorna som jag skrev om i förra inlägget. Det var som vanligt min behandlande sköterska i måndags. Tror inte det är så lätt för dom att bara plocka ut henne och sätta in någon ny, men jag fick känsla av att de underbara bröstsköterskorna pratat med henne - även om hon delvis fortfarande är fladdrig och rörig... men hon är inte dum eller otrevlig eller så. Det är åtminstone en trygghet för mig att veta att bästa Maggan (en av bröstsköterskorna) vet hur jag känner och jag vet att hon har koll och att jag kan ringa henne. Maggan har dessutom lovat att som sist medverka vid nästa läkarbesök - som blir på onsdag när röntgensvaren kommit.

Har gått på en ny omgång m kortison för smärtans skull och det hjälper en del. Lite jobbigt bara att vara tillbaka i den här bubblan man befinner sig i när kroppen är full av cellgifter och kortison, toppat med lite penicillin och morfin. Bubblan går liksom inte att beskriva, man är trött, men har svårt att sova, orken och skärpan finns inte och kroppen verkar befinna sig någon annanstans...

Inte roligaste resesällskapet helt enkelt... men vi behövde nog komma bort lite ändå. Tror att sist Johan hade en ledig, bortrest dag var mars (v 11) i fjällen... Här får vi se lite nytt, hundar och hus där hemma sköts om av andra och få måsten - då har det inte så stor betydelse om man är i sin bubbla i Danmark eller hemma!



- Posted using BlogPress from my iPad

2 kommentarer:

Maria A sa...

Anna du beskriver allt så levande o gör mig så berörd. Jag hoppas ni har en underbar semester i Danmark men framför allt att din behandling blir lyckad! Njut av varje bra stund som du är så väl värd. Å glöm inte att aldrig mer ha kaffe i Alex termos :-) / Maria

Polka & Chilli och deras klan sa...

Ha, ha!! Alex termos är så perfekt storlek.. Men jag lovar att han fått varm chocklad i den när vi varit ute och han har inte noterat något konstigt alls... :-)