måndag 26 november 2012

Kalas!

Hösten alla "problem" med sjukdom och utdraget höstbruk har lett till att det här med kalas för Alex hamnat långt ner på prioriterings listan. Snäll och tålig som han är är det inget han klagat över... Tillslut tog vi oss i kragen och råddade ihop ett kalas i alla fall för dagiskompisarna - alla andra härliga gulliga vänner vars barn bjuder Alex på kalas hoppas vi har överseende...

Sex barn från dagis bjöds in till Tacofest (det var Alex idé). Utefest bestämde vi och höll tummarna för hyfsat väder och skrev på inbjudan att klä er för utomhus. Det blev jättemysigt! Vi dukade upp ute, la massor med filtar och fårskinn på bänkarna och hade en brasa som brann hela tiden. Varma tacos och ljummen saft serverades när gästerna anlände kl 13.



Alex var helnöjd!!!



Efter maten spelades det fotboll, lekte i lekstugan och hjorden av barn sprang runt, runt!! Underbart att se alla ute och röja, rödmosiga och nöjda!

Jag som verkligen inte är så pysslig hade gjort en Pinjata och fyllt med godiskolor och varsin liten namnad godispåse (tack för det tipset Karin V)!
Pinjatan hängde ute ett tag i fuktiga novembervädret och var väl egentligen inte helt torr från start ( gjord i papier maché), jag läste någonstans på nätet att man ska göra den i god tid (två veckor) för att den riktigt ska hinna torka... Men det gjorde inte så mycket, de lyckades slå ner och slå hål på den "sega" bollen och godis hälldes ut - succé!!



Nästa succé var när vi tog fram den hemlånade fyrhjulingen och alla fick åka vars två rallyvarv m Johan i hagen!! Oj vad det tjöts och skrattades!!! Och alla väntade som änglar på sin tur i kön och var noga att ta på cykelhjäm! Så härligt!




Som avslutning serverades köpt rulltårta med vispad grädde och strössel på - och varm choklad till. Enkelt och okomplicerat!!
Verkligen en helnöjd Alex som sa tack och hej till kompisarna när de åkte hemåt vid tretiden.

Bra också tyckte vi för det var minimalt med jobb efteråt att röja upp och plocka undan efter kalaset - hejja utekalas (om man nu har möjlighet till det)!!

Inga kommentarer: