torsdag 13 september 2012

Mikroträning för hund

Allt rullar på här i någonslags "sörja" man glömmer mkt och får väldigt lite gjort. Är fortsatt väldigt trött i kropp och knopp. Inte direkt ngt illamående (bra!) bara trött. Känner att kroppen är full i en massa skit den inte vill ha - kortison, cellgifter, antikroppar och sömntabletter. Men måste väl bryta ner för att kunna bygga upp!

Ska inte bara klaga, har under dagen suttit på min "rygga" i solen i skogen med båda hundarna vid mina fötter och en kopp kaffe vid sidan. Solen skiner och det är en sån här härlig höstdag :-)

Lite korta träningsmoment blir det för Polka. Har försiktigt börjat med momentet kryp för henne. Så här inledningsvis ser det lovade ut, verkar inte alls som hon tycker att det är en onaturlig rörelse :-) Sista tävlingen på hemmaklubben för säsongen blir den sista september. Tävlingarna är i appell spår/sök, men det klarade vi ju då i Askersund men parallellt är det också vanliga lydnadstävlingar i klass 1- elit. Jag anmälde oss till lkl 1 för att få upp lite tävlingsvana. De flesta momenten är ju de samma som i appellens lydnad. Försöker finslipa det som skiljer åt och hoppas det ska gå vägen :-)
I skogen är det perfekt att göra små korta jaktapporteringsgrejer. Ett par "linjetag" brukar vi göra, vi sätter också timern på 2-3 minuter och går fältmässig fot i sakta, koncentrerad mak, övar på lite signaler - hit - stanna - närsök (trampar upp en ruta 5x5 m där jag gömmer en liten, liten boll). Liten insats men som ger oss massor i samarbetsförmåga och små, små steg framåt med denna underbara hund!
Lilla Chilli var också med till skogen idag, hon har lite svårare för att koppla av när vi stannar för att vila, men till slut kom hon också till ro. Nyttig passivitetsträning!




Inga kommentarer: