tisdag 23 oktober 2012

Omsorg om kropp o själ

Dagen har till största del inneburit att ta hand om kroppen och själen. Till vårdcentralen för att lämna förberedande blodprov inför ny omgång m cellgifter på torsdag, till naprapaten för att pyssla om spända muskler i rygg och nacke och lite tupplur på det. Själen fick sitt genom en pratstund hos klok kurator på Onkologen (skönt att kunna belasta ngn neutral utomstående med jobbiga ångesttankar), härlig eftermiddag i svampskogen m alla knoppisbarnen och vuxna. Satt på min stol (ryggsäck) i en solig glänta och blev serverad fika :-) Och fortsatt så otroliga mängder med trattkantareller i skogen - barnen var jätteduktiga och gick in för plockandet med liv och lust!

Avrundade dagen med ett kort träningspass med två apporteringsglada labradorer (Polka och elithunden Soya). Med Polka går vi fortsatt lugnt och varsamt fram, det finna enormt mkt i henne det är tydligt. Undertecknad har väldigt mycket att lära. Tur då att vi lär oss så himla mycket av Soya och hennes matte - precis som vi lär oss av kloka träningskompisar på lydnadsplan och i sökskogen. Jag försöker verkligen ta in och lära mig så mycket jag bara kan - och sen gäller det bara att komma ihåg och kunna omsätta i praktiken. Men kul är det :-). Hundträningar faller absolut dom oxå under ramen för vård av själen.

Så även jordgubbskräm! Johan åkte på kvällens föräldrarmöte på förskolan och jag och Alex kokade jordgubbskräm till kvällsmat. Slurp och mums!! Och så enkelt var det att sluta dagen som världens bästa mamma :-)



1 kommentar:

Anna & vättarna sa...

Tänkte att du såg lite trött och sliten ut på klubben i söndags - men kom mig aldrig för att fråga varför. Dumma cancer att komma tillbaka! Skickar lite styrkekramar den här vägen - tänker på dig!