måndag 29 oktober 2012

Vilken skillnad

Det blir en sån enorm skillnad ute när vädret slår om och blir kallt. Det blir torrt ute, inga hundar som sitter och huttrar bara för att man står stilla en stund...och mängden lera och grus hundarna (och de tvåbenta drar in) minskar radikalt. Skönt!! Och även om termometern visat på lägre temperatur nu lördag-söndag så var det betydligt råare och kallare att vara ute i mitten av veckan som gick. ÄLSKA vintern ❤
I onsdags fick vi hem vår nya bil, materiella ting men oh så härligt!!! Igår monterade vi ut det befintliga hundgallret och ställde in den begagnade dubbelburen jag köpt av en annan Subaru ägare. Åkte sen och köpte dynor till burarna, nu ska det bara in ett avklippt liggunderlag allra underst så kommer tjejerna att åka som prinsessor! Köpte även en lite större plastlåda där jag tänkt ha hundgrejerna i - ska verkligen försöka bibehålla ordning i nya åket :-) Tror ni det går?
I veckan har vi haft två olika övernattande besökare, först kom Tove med tåget från Uppsala i onsdags och hälsade på under ett mysigt dygn och sen i lördags intog Cina och labradoren Soya gäststugan. Vi hade en slags "country weekend", hundträning, god mat och trevligt umgänge (och försök till andjakt).
Härligt med enkla gäster som känner sig hemma och fixar med mat och annat (som att gå ut och gå med ohyfsade hundar...). Däremellan har vi hunnit vara bortbjudna till kära vänner. Först bara jag själv på skön lunch efter senaste behandlingen och sen i fredags på lite häng med hela familjen. En härlig kväll med korvgrillning ute först och sen tapas inne i värmen. Lyxigt att sätta sig och bara bli serverad och sen dessutom kunna få sjunka ner i en skön soffa när smärtan blir för jobbig. Det gör fortfarande löjligt ont i magen. Undrar så när det ska släppa, som det är nu tycker jag att det bara blir värre och värre... Försöker hålla det ifrån mig med hjälp av morfintabletter men det är en svår balansgång eftersom jag blir så illamående av morfinet.
Bästa medicinen måste väl vara att omge sig med människor som får en att må bra och försöka fylla dagarna med positiva upplevelser :-)

Inga kommentarer: