tisdag 27 november 2012

Tanten med knästrumpor

Vaknade natten mellan lördag och söndag och noterade att den högra handen alldeles svullnat upp. Inte helt ovanligt att man efter en bröstcanceroperation får problem med lymfödem. När man opererar bort ett tumördrabbat bröst tar man oftast ett gäng lymfkörtlar i ärmhålan, då det ofta finns cancer spridd dit. Så var det i mitt fall då för 4,5 år sedan jag gjorde min operation. Jag har inte haft jättestora problem m ödem, men hade lite då ett halvår-år efter ingreppet. Fick stödhandske och en tight stödärm tillprovat hos sjukgymnasten då för att hålla problemen i schack.

Nu har alltså det här med ödemet kommit tillbaka. Suck. Den här gången inte bara i handen/ärmen utan även i höger fot. Helt uppenbart att kroppen inte funkar som den ska. Letade fram de gamla stödgrejerna till händer och arm. Passade inte så bra längre, ärmen var alldeles för stor men själva handsken ok så den har jag använt och lyckats få ner svullnaden på handen lite. Men ringde min sköterska på måndagsmorgonen och hon kopplade in sjukgymnasten direkt så jag ska få komma till henne i morgon och prova ut nytt.

Fötterna då? Gick in på en vanlig underklädesaffär och köpte stödstrumpor, hjälper lite kanske?!? Fanns riktigt snygga randiga, färgglada :-) Också i ullblandning som kanske passar mig lite bättre som åtminstone försöker komma ut lite i skog och mark. Köpte båda varianterna. Försöker sova med dom på, men det första som hände var att jag tagit av mig dom i sömnen...

Det känns som om jag överlag samlat på mig vätska, magen är som på en gravid och nu är det inte det här koncentrerade över bara själv levern som förra helgen utan mer hela magen helt uppspänd. Det ska ju bli ett läkarbesök här ganska omgående så då får vi höra vad de säger. I dag, tisdag är det ny "bröstrond" för läkarna på Onkologen och de ska ta nya beslut vad gäller min behandling. I eftermiddag ska de ringa och jag får veta mer och det ska bli ett läkarbesök inbokat per omgående förstod jag det som.


1 kommentar:

CONCEPT by JESSICA sa...

Tack för din kommentar hos mig. Tänker på dig/er varje dag... Hoppas du får ett bra svar idag från teamet.
Kram