fredag 23 november 2012

Skön känsla efter bra torsdagsträning

Åkte upp till Brukshundklubben som vanligt i går eftermiddag/kväll. Skönt att hänga där och "nörda" in sig på hundsnack och träningstips. Sökträningskompisen Marianne var där för första gången med sin Springer Ida 7 månader. En ålder där många hundar verkligen testar sina ägare... Marianne blev överöst med tips och tankar från oss alla :-) Hoppas hon kan sortera ut lite som passar dom.
Polka och jag kämpar med position i fria följet, blir lite osäker om vi petar för mycket och bara gör hennes "lätta rumpa" ännu lättare eller om det är bra att "peta på". Det är ju bara att försöka och i annat fall göra om göra rätt! Apporteringen är ett annat moment där vi slipar till detaljer och vill få bättre, inget tugg och bättre upptag önskas samt prydligare avlämningar. Testade i går att göra avläsningar rakt framifrån, så som det ser ut på jaktapporteringen. Det blev väldigt bra. Inget tugg och efter avlämning kom hon snyggt in och satte sig i grundposition. Var det bara nybörjartur att det funkade så bra? Men i vilket fall gav det mersmak och vi ska träna in apportering såhär tänker jag.
Vi var så uppihej efter dessa lyckade övningar att coach Kurt plockade fram både metallapport och tungapport (moment som kommer in längre fram i tävlandet om vi når dit). Polka har aldrig testat att ta någotdera - men det var inga konstigheter - härliga hund till att vara positiv till allt!
Dagens bild blir dock ingen hundbild utan på mysigaste Alex. När han vaknat på morgonen kommer han gärna in och vi ligger och gosar lite tillsammans. Sen ber han att få se en låt på iPaden, så då surfar vi in på youtube och letar upp något som den musikintresserade lilla gynnaren gillar. Just nu är det Eric Saades senaste som ligger högt i kurs - Eric Saade feat. DEV Hotter than fire!


Inga kommentarer: