lördag 24 november 2012

Epikuros...

...var en Grekisk filosof som levde några hundra år f.k.
För Epikuros var meningen med filosofi att nå ett lyckligt, lugnt liv karaktäriserad av frånvaro av smärta och rädsla. Han förordade att var och en skulle leva ett självförsörjande liv och vara omgiven av vänner.

"Innan du överväger vad du ska äta eller dricka, bör du överväga vem du ska äta eller dricka med."

Igår kom det några glada vänner förbi med barn och hela konkarongen. Vi drog nytta av de absolut sista härliga solstrålarna som sken igår och grillade lite korv i skogen, några gjorde vackra kransar och barn och hundar hade ett äkta äventyr att ta sig tillbaka till bilarna eftersatt solen gott ned och månen stigit upp! Men då fortsatte vi hem och fantastisk matlagning tog vid hemma i vårt kök.

Picklade grönsaker, wokad kålsallad, älgbiffar, oströra m västerbottenost, tomatsallad av något slag. Allt smakade så gott och mynnade ut i årtiondets hamburgartallrik. Till dessert kom det in en variant på pannacotta med äpplen och annat gott. Halleluja moments alltihop!!

Och det bästa är ju att allt blandas med enorma mängder skratt och intressanta diskussioner i stora och små ämnen! Inte sällan hamnar vi i ämnet mat. Vi äter väldigt mkt enormt god mat tillsammans och visst vi har ofta tillgång till bra "lyxiga", "unika" råvaror från egen gård och skog. Men frustrationen över allt skräp folk stoppar i sig, hur man ser mångas prioriteringar i vagnen på mataffären, inte sällan barnfamiljer.

Köp bra svenska råvaror, spara på det som kostar (godis, chips, halvfabrikat, cigaretter) och lägg en extra krona på mjölk, äpplen och svenskt kött. Blir så provocerad - lågprismjölk!!! Vafalls, är mjölken det dyraste vi bär hem från affären?? Och samtidigt släpas det hem coca cola, litervis. Svensk potatis som lockvara - när man köper ett par kilo åt gången - är det då så avgörande om den kostar 1,50 kr/kg eller 8,50 kr/kg.





Tack för en härlig eftermiddag/kväll!!!!

Inga kommentarer: