måndag 12 november 2012

Home sweet home

Vi kom ju tillbaka hem från vår trip till NordJylland i gårkväll. Söndagen var en ända lång resdag, vi lämnade Skallerup Klit strax efter nio och svängde in här hemma vid halv sju på kvällen. Men resan gick helt ok, 3,5 h på färjan blev ett trevligt avbrott. Där fick vi oss ett sista smørrebrød och Alex blev supersnyggt ansiktsmålad till en tiger av några "lekledare" ombord.



Lördagen bjöd på fina upplevelser den också. Undertecknad fick börja dagen med att i försiktigt solsken smyga iväg till det romerska badet (Romulus SPA). Där var jag inbokad på en behandling, massage med varma stenar. Mmmm, så skönt! Efteråt var det bara att glida ut i badrocken och njuta av den fina anläggningen. Äta färsk frukt, dricka juice och sjunka ner i solstol eller i någon av bassängerna. Verklig avkoppling!
Lunchen intogs i Hirtshals, stekt rödspätta, enkelt och gott återigen:

Efter att ha spisat fisk åkte vi och kollade på fiskar på det stora Nordsjö Akvariet. Fint utflyktsmål som uppskattades av oss alla :-) Stora fiskar, små fiskar, sälar, skaldjur blandat med sjöfart, historia och en massa annat.

Dagen till ära var det ju Mårten Afton. I restaurangen på anläggningen hade vi bokat bord för en Mårtensmiddag. Jag är grymt svag får både gås och anka och dylikt, och blev inte besviken. Så här kommer en sista motbild från semestern - som vi njöt:

Alex stylade till sig själv inför restaurangbesöket och var osedvanligt nöjd med frissan :-)

Summerat blev det en bra resa och vi kom alla hem med lite ny energi. Härligt att vara på resa och härligt att vara hemma igen hos de fyrfota älsklingarna :-). Vi myste verkligen lite extra i TV-soffan i gårkväll! Tack till underbara hundvakter som tagit så väl hand om dom - fam Hydén & fam Hydén!!!

1 kommentar:

malleo sa...

Hej! Vilka härliga bilder! Ser ut som ni haft en superbra semester! Tänker på dig! Kram Malin