måndag 7 januari 2013

Trettonhelgen

Den sista av julens helgdagar njöt vi av till max.

Lördag, trettonafton började med ett efterlängtad sökpass med hundarna. Lite över en månad nu sen vi kunde köra sök senast p.g.a. att det varit så tjockt snötäcke i skogen. Oj, vad alla hundarna i träningsgruppen var taggade -de hade nog längtat lika mycket som vi. Polka fick fem skick, två tomma och tre figgar. På en av figgarna tog hon egen rulle. Hon gick okopplad hela tiden. Allt bara flöt och hon skötte sig utmärkt! Duktiga, duktiga hund!! Blir ständigt imponerad!

Eftermiddagen samlades vi ett härligt gäng nere vid sjön. Vi var sju vuxna och nio barn. Full aktivitet, det pimplades, åkte kälke, åkte skridskor och allmän lek. Elden brann vid strandkanten och vi fräste upp Pyttipanna på muurikkan. Alla njöt i fulla drag och stämningen var topp - fiskelyckan var god!







När det mörknat drog vi oss upp till bastun som Johans föräldrar har på Torrberga. Snacks,dusch och bastuhäng - perfekt!

Sent om sidor kom vi hem hit till oss och drog igång m maten. Alla gäster hade förberett eller i alla fall tänkt ut vad som skulle ätas. Vi har ju några av de, i mitt tycke, bästa matlagarna i umgängeskretsen så maten blev som vanligt gudomlig :-) Alla hade dessutom tagit min diet på allvar så alla utom barnen fick en nästan kolhydratfrimiddag!

I går, trettondagen, var det Sya skidklubbs tur att arrangera en av deltävlingarna i Tour de Östergötland (en barn- och ungdomstävling). Alex, Clara och Widar var med i klassen Ski-kross för 0-6 år. Alla som tog runt banan fick medalj och varm saft. Och som dom kämpade!! Alex fick bra tips och hjälp av en av favoritcoacherna Axelsson. Min kollegas Pers skidtjejer som Alex älskar högt!

Kerstin ger bra tips inför starten i skikrossbanan. Det gäller att åka slalom, snurra runt koner, backa genom portar, åka utför i uppbyggda "gupp" m.m.

Alex och de andra hade så roligt och kämpade verkligen!! Sya skidklubb är verkligen en oas i Östergötland, alla är så trevliga, anläggningen är superfin och välskött och alla är välkomna. Deras mottagande av barnen är underbart!


Inga kommentarer: