tisdag 2 april 2013

Valstakt med Polka

Vilken påskhelg det varit, strålande vårvinterväder i vad det verkar, hela vårt avlånga land. Underbart! Lite kalas med vänner och släkt har det blivit men kanske mest hundträning och annat häng ute i solskenet. Alex har på allvar startat cykelsäsongen och har gladeligen sladdat runt i leran på gårdsplanen :-)
På tal om Alex så tog vi med honom på hans första riktiga hockeymatch påskafton. LHC spelade semifinal 2 (i bäst av 7 serie) mot Skellefteå. En magisk upplevelse tror jag han tyckte och så även jag. Det är så häftigt att få dela hans "första gången" upplevelser, man bara iakttar och ler. Allt är ju så häftigt - massor med folk, Bomkappellet spelade (cool studentorkester), ljusshow och frän musik, full fart på isen, stor popcornslåda i pausen m.m. Så här storögt tagen såg han ut just sekunderna innan nedsläpp:

- hur matchen slutade? Det stod 2-2 efter full tid, men sen vann bortalaget i sudden...

Hundträning som sagt var, det mesta har det blivit kortare pass med (och några längre). Det här med valstakt som rubriken antyder...vi tar en del steg fram, men också lite åt sidan och bakåt...

Brukslydnad; framåt med linförheten och krypet, bakåt med hoppet, status que på apporteringen. Dessa moment har vi jobbat lite extra med de senaste veckorna. Övriga moment som tillhör lägre klass känns hyfsat stabila...
Jaktapporteringen; framåt med fina linjetag m bra sug, bra stadga vid markeringsövningarna (ihop med annan hund), bra närsöksövning. Stress och tjafs vid avlämningar... I övrigt bättre med "Ordning" (mindre flams, ordentligt "fältmässig fot") och jag något bättre m "sirapstänket" (allt runt mig och Polka ska ske lugnare).
Spårträning; testat av några kortare spår i snöfria kanter i skogen. För hög fart och stressiga, vimsiga spårupptag men spårnoga och bra (missar inga pinnar) när hon väl kommit igång på spåret. Så nu testar vi bara några spårupptag, började i förrgår med lite godis precis i början och sen godisburk efter ca 20 m och där sele av. Första lika vimsigt som de tidigare men sen fick vi till det på andra. Testar några sådana till inom kort.
Sökträning; en ordentlig generalrepetition inför tävling med tre figuranter och planen var tre tomslag, det strulade till sig lite för oss så det fick bli ett par tomslag till. Bl.a. var hon framme hos en fig och tog rullen men stack i full fart mot våra väskor på stigen utanför rutan och när hon kom till mig hade hon släppt rullen... Vi misstänkte att hon varit hos figgen men lotsades inget om det utan skickade åt andra hållet i ett bra tomslag (de andra tomslagen var lite väl vidlyftiga tyvärr...) Sen nytt skick på sidan där vi visste figgen låg och då kom hon perfekt med rullen, raka spåret till mig. Förutom den "fadäsen" (som på tävling renderat i en så kallad blindmarkering och max poäng 7) så gick hon bra. Skötte sig när hon fördes okopplad osv.

Inga kommentarer: