Hittar ibland lite svamp under mina dagliga turer i skogen. Idag lagade vi en ljuvlig pasta med kantareller i. Måste skriva ner receptet här så ni också kan testa och så att jag själv alltid kan hitta tillbaka till det om min handskrivna lapp försvinner :-)
Krämig kantarellpasta
500 g kantareller
2 vitlöksklyftor
1 stor charlottenlök eller en liten silverlök
2 msk smör
1 msk hackad färsk timjan
Salt, peppar
1 pkt bacon/alt rökt sidfläsk i småbitar
400 g pasta (ex Rigatoni)
200 g Chèvreost
2 dl crème fraîche
2 dl av pastavattnet
1 dl grovhackad bladpersilja
- dela de riktigt stora kantarellerna i mindre bitar
- skala&skiva (eller riv) vitlök och finhacka lök och timjan
- stek svampen så att nästan all vätskan kokar ur, sedan i med smör. Tillsätt vitlök, lök och timjan mot slutet. Salta, peppra. Ta ur pannan, knaperstek bacon, ta ur och låt rinna av på lite hushållspapper.
- koka pastan i rikligt med väl saltat vatten
- lägg tillbaka svampröra och bacon i pannan
- ta bort kanterna på getosten och smula ner den i grova bitar över kantarellerna. Tillsätt crème fraîche och pastavattnet, låt koka ihop.
- blanda den aldente kokta pastan med kantarellsåsen, strössla över persilja och servera genast med ett gott bröd
NJUT - det gjorde vi!!!
Tankarna gick genast till LiLicci, ett underbart Agritourismo-ställe där vi bodde och åt så underbart gott på Sardinien förra året
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar