måndag 18 februari 2013

Deijligt i Skåne och Køpenhavn

Familjen har varit iväg på en minisemester till Skåne och Köpenhamn. Hälsat på hos goda/glada vänner och njutit god mat och dryck! Dessutom 24 timmar Köpenhamn med hotellnatt.
Alex fick vara kvar i Skåne då vi drog till Köpenhamn och togs omhand av min moster. Legobygge, fredagsmys, duktillverkning vid min kusins gamla vävstol och häng i garaget med bromsbyte på nästkusinens bil mm mm. Har svårt att tro att vi var saknade en ända sekund...

Vi tog direkttåget över till Köpenhamn från Landskrona. Supersmidigt. Checkade in på vårt hotell som låg bara några minuter från Huvudbangården, First Hotell Exelsior. Helt ok ställe, inget fantastiskt men "helt och rent" - och det är huvudsaken. Låg inte långt ifrån Köpenhamns Grand hotell där vi bodde sist vi gjorde en sån här minitrip för många år sedan till Köpenhamn. Synd att jag inte tänkte på det för när jag i efterhand gick in och kollade hade det varit nästan lika billigt att bo där. Det Grand Hotell är inget superflådigt men minns det som att ha massor av atmosfär och frukosten var något i hästväg. Well, well, nog om det. Efter att ha Checkat in tog vi oss ut på byn och gick och letade upp ett smørrebrödställe för en sen lunch. Fint! Minns inte vad stället hette, Bøf och vin, kanske... Låg vid Gråbrödratorget, som var fullt av inbjudande restauranger! Vi återkom till den platsen sen på kvällen och åt på ett tapasställe. Fredagkväll var lite svårt att finna plats på ledig restaurang... Till en annan gång ska vi nog vara lite bättre pålästa och ha bokat bord innan.

Mätta och belåtna efter lunchen strosade vi runt på Strøget i sakta mak och njöt av folkvimlet och spännande affärer (som vanligt blev det mest shoppat t Alex..)
Gick förstås in på Georg Jensens flagshipstore. Kul att bara titta och njuta av alla fina saker. Blev t o m bjudna på ett glas vin :-) Inte alls dumt att gå och handla en fredag em/kväll när man kan ha det så gott!

På lördan' begav vi oss till Köpenhamns nya saluhallar vi hade läst så mkt gott om - och våra förväntningar infriades. Det var kanonhärligt där frukt, grönt, choklad, kryddor, kött, fisk, bröd och blommor. Ja, det mesta man kan tänka sig fanns där under tak i två hallar. Vi började m en kaffepaus på ett av fikaställena sen gick vi bara runt och njöt!! och drömde om att ha ett sånt här ställe att gå till i Linköping. Lunchen där blev en sann njutning med smørrebröd av högsta klass :-)

Det hanns med lite mer strögetstrosande och lite shopping (och öl/kaffe stopp) innan vi tog tåget tillbaka igen till Landskrona. Lördagskvällen spenderades precis som på torsdan', övernattning hos härliga vänner med lek med kompisar för Alex och vi bjudna på god mat och dryck. Sånt där okomplicerat umgänge där man bara njuter :-) Tack till Karin, Thomas, Hanna och Hugo och tack till Christian, Carina, Mio och Måns. Hoppas vi får chans att bjuda tillbaka snart!!

En helg går som vanligt alldeles för fort, hade en hel del familj och vänner som inte hann besökas den här gången. Vi försöker komma tillbaka snart igen!

Inga kommentarer: