torsdag 4 december 2008

Dag 3

Det här med julklappar...
En del älskar att ge, andra inte. Många älskar att få, men vad ger vi till varann?

I finanskrisen tider kan man lätt halka tillbaka till uttrycket "konsumera Sverige ur krisen", men varför köpa mer prylar när vi har så mycket? Eller passa på att ge gåvor ger dubbelt!

Surfa in på följande sidor för inspiration i julhandeln

Rädda Barnens snygga designade saker:

Design för Barns Rättigheter - några av Sveriges mest framstående formgivare har gjort produkter för ditt hem. I flera fall är det specialutgåvor endast för Rädda Barnen. När du köper en av dessa designprodukter bidrar du till Rädda Barnens kamp för barns rättigheter. En vacker sak för ditt hem blir en god handling för barn.

För 145 kr du skänker till UNICEF blir det fem värmande yllefiltar.
När krig och naturkatastrofer tvingar barn och deras familjer att fly från sina hem, kan en filt vara skillnaden mellan att klara natten och att frysa ihjäl. Filtarna är gjorda av ull som värmer även om det blir blött.
UNICEF skickar yllefiltar till katastrofdrabbade områden världen över. På UNICEFs sida ser ni förslag på fler fina gåvor att ge.

Förra årets julklapp, åtminstonde i min familj, som gärna får bli årets julklapp i år med är detta jättesnygga halsband vars intäkter går till Barncancerfonden.

Kom gärna mer förslag och tips på andra BRA julklappar!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan tillägga att UNICEF även säljer jättefina ljus, koppar, leksaker, sjalar, etc. på www.unicef.se/butik Och så måste jag slå ett slag för din jättefina tradition, Anna, att skippa julkorten och istället skänka pengarna till välgörande ändamål och sen skicka ett julmail till alla vänner istället! Jag ska härma dig i år!
Snöiga kramar från Caroline